X Line Rent a Car

Uslovi korištenja

Uslovi najma vozila

Facebook

Opšte informacije

PREUZIMANJE I POVRAT VOZILA

Vozilo Vam se predaje u opće dobrom i voznom stanju, sa svom potrebnom dokumentacijom, kao i zakonski obveznim rezervnim djelovima i opremom. Bilo kakve primjedbe na stanje vozila, morate nam uputiti odmah po preuzimanju odnosno pregledu vozila s našim djelatnikom, prije nego što je voženo s Vaše strane.
Vozilo je cijelo vrijeme neotuđivo vlasništvo X-LINE RENT A CAR i dostavljeno je u dobrom mehaničkom stanju.
Obvezujete se vratiti nam vozilo sa svim dokumentima, gumama, alatom, rezervnim djelovima i opremom u istom stanju kao kod preuzimanja, na dogovorenom mjestu i u dogovoreno vrijeme.

PRODUŽENJE NAJMA

Kada unajmljivač želi produžiti najam, o tome mora 1 dan unaprijed obavijestiti X-LINE RENT A CAR-a uz istodobno podmirenje pune cijene produženog najma. U slučaju neispunjavanja ovog uvjeta, smatra se da je unajmljivač protupravno prisvojio vozilo, te ga je X-LINE RENT A CAR dužan prijaviti tužilaštvu.

OSIGURANJE

Sva vozila osigurana su od odgovornosti za štetu nanesenu trećem licu.
Za dodatne informacije vezane za osiguranje, kontaktaktirajte djelatnike X-LINE RENT-A-CAR.

OSIGURANJE NE POKRIVA:

Osiguranje ni u kom slučaju ne pokriva, oštećenja guma, naplatke, šteta na donjem postroju vozila, mjenjaču, unutrašnjosti vozila i vjetrobranu uzrokovanu nemarom vozača, šteta na motoru uzrokavanu nedostatkom ulja, ulivanjem krive vrste goriva ili nemarnom korištenju vozila, štetu koju je napravio vozač pod utjecajem alkohola, droge ili opojnih sredstava, štetu koju je napravio neovlašteni vozač, bilo koji oštećenje na vozilu koje nije prijavljeno nadleznoj policijskoj stanici.
Ukoliko vozilom upravlja neovlašćeno lice tj. lice koje nije navedeno u Ugovoru o najmu i prouzrokuje štetu, naplaćuje se pun iznos štete ili vrednosti vozila u slučaju krađe.

POLICIJSKI ZAPISNIK OBAVEZAN JE ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!

Ukoliko šteta/krađa vozila nije prijavljena nadležnim organima MUP-a, naplaćuje se pun iznos popravke ili vrijednosti vozila.
Zapisnik je neophodno sačiniti i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. oštećenja na parkingu od NN lica).

KVAROVI

U slučaju kvara na vozilu dužni ste odmah kontaktirati X-LINE RENT A CAR i slijediti daljne upute.

PRELAZAK PREKO GRANICE

Bez predhodne saglasnosti upotreba vozila van granica Bosne i Hercegovine nije dozvoljena. U koliko unajmljivač napusti teritoriju Bosne i Hercegovine i ne obavijesti X-LINE RENT A CAR, a pri tom dođe do štete na vozilu ili krađe vozila, unajmljivaču će se obračunati puni iznos štete ili tržišna vrijednost vozila.

GORIVO

Gorivo nije uključeno u cijenu najma. Vozilo se dostavlja i mora biti vraćeno sa punim rezervoarom spremnikom goriva ukoliko je tako iznajmljeno unajmljivaću. U slučaju da rezervoar nije pun, unajmljivač vraća vozilo sa zatečenim stanjem goriva, odnosno, sa stanjem goriva koje je bilo u rezervoaru prilikom unajmljivanja. U protivnom se zaračunava naknada za punjenje goriva i gorivo koje nedostaje spremniku po važećem cjeniku

PROMETNI PREKRŠAJI I PARKING

Unajmljivač odgovara za prometne prekršaje i parking karte i poslije završenog najma. Obračun vrijedi poslije konačnog pregleda.

GUBITAK VLASNIŠTVA

X-LINE RENT A CAR ne odgovara za Vaše osobno vlasništvo ili osobno vlasništvo druge osobe, koju je ostavio u ili na unajmljenom vozilu, servisnom vozilu ili poslovnim prostorijama X-LINE RENT A CAR-a. Unajmljivač se potpisom ovog ugovora izričito odriče svakog zahtjeva koji bi proizašao zbog spomenutih gubitaka i sa njima povezanim štetama.

DOKUMENTI

Sva vozila su opremljena svim potrebnim dokumentima za prelazak preko državne granice i za njih unajmljivač odgovara u potpunosti.

PLAĆANJE

Ukoliko iznajmljujete kao fizičko lice troškove najma i sve eventualne dodatne troškove možete platiti gotovinski .

Pravna lica najam plaćaju preko tekućeg računa.

Cijena uključuje:
- PDV (17%),
- NEOGRANIČENU KILOMETRAŽU,
- DOSTAVU I PREUZIMANJE NA PODRUČJU SARAJEVA,
- KASKO OSIGURANJE.